Uit de praktijk

Hieronder leest u enkele voorbeelden uit de praktijk. Dit geeft een beeld van onze dienstverlening. 

Huishoudelijke ondersteuning en maaltijdservice
Een echtpaar op leeftijd woont nog zelfstandig. Beiden zijn boven de tachtig. Hoewel de gezondheid van meneer zijn beperkingen kent, is mevrouw prima in staat om de huishouding goed op de rit te houden. Daarin komt verandering wanneer mevrouw tijdens het boodschappen doen ten val komt. Ze struikelt over een stoeptegel die in het trottoir omhoog is gekomen. Ze loopt een zware kneuzing op aan haar been en is zeker enkele weken uitgeschakeld.

Oplossing
Het echtpaar heeft een beperkt sociaal netwerk hierdoor kunnen zij niet terugvallen op familie of kennissen. Ze roepen de hulp in van Dé Letselschadehulpdienst. Er komt hulp in de huishouding, de maaltijden worden thuisbezorgd en het vervoer naar de fysiotherapeut wordt geregeld.

Taxivervoer en boodschappenservice
Een stel runt een bloemenwinkel. Tijdens een fietstochtje op zondagmiddag wordt mevrouw aangereden door een automobilist. Ze loopt een vervelende beenbreuk op. Met haar opgelopen letsel is haar rol als moeder en hulp in de winkel voorlopig even ten einde.

Oplossing
Door de inzet van Dé Letselschadehulpdienst kan alles, zowel in het gezin als in de winkel, doordraaien. De partner van mevrouw heeft zijn handen meer dan vol aan de winkel, maar over de thuissituatie hoeft hij zich geen zorgen te maken. Door tussenkomst van Dé Letselschadehulpdienst worden de kinderen ’s morgens naar school gebracht, kunnen ze tussen de middag overblijven en worden de boodschappen thuisbezorgd.

Chauffeur
Belanghebbende staat stil in de file wanneer hij van achteren wordt aangereden. Als gevolg van deze aanrijding heeft Erik een scheurtje in zijn elleboog. Daarnaast heeft hij veel last van zijn beide benen en van zijn rug. Erik is mede-eigenaar van een bouwbedrijf. Aangezien zijn arm in het gips zit, kan en mag Erik niet autorijden. Vanwege zijn functie is het echter van belang dat hij weer met enige regelmaat aanwezig is op het bedrijf.

Oplossing
Het eerste contact met Dé Letselschadehulpdienst wordt gelegd. Tijdens het intakegesprek worden meerdere oplossingen besproken. In overleg met Erik wordt er een chauffeur ingeschakeld die meneer op werkdagen naar het werk brengt en aan het einde van de dag weer ophaalt.

Huisvesting
Een arbeidsmigrant uit Oost-Europa krijgt via het uitzendbureau huisvesting aangeboden. De arbeidsmigrant raakt betrokken bij een ongeval op het werk, waardoor hij zijn werk niet meer kan uitvoeren. Dit heeft voor meneer grote gevolgen. Doordat hij geen werk meer heeft, moet meneer zijn woning verlaten. Kortom; meneer komt met ernstig letsel dakloos op straat te staan. Zijn gezondheid laat het niet toe om terug te reizen naar zijn familie in het thuisland. Een bizarre situatie die je niemand gunt.

Oplossing
Op korte termijn moest een oplossing worden gevonden. Dé Letselschadehulpdienst is twee dagen voordat meneer op straat zou komen te staan ingeschakeld. Soms kan een belletje van een externe partij voldoende zijn. In dit geval hebben wij contact opgenomen met het uitzendbureau en de werkgever waar meneer gedetacheerd was. Door bij deze bedrijven hoog in de boom te klimmen hebben wij de urgentie en noodzaak van de huisvesting duidelijk kunnen maken. Het uitzendbureau gaf uiteindelijk garantie om meneer onderdak te blijven bieden totdat de medici meneer groen licht gaven om terug te reizen naar zijn thuisland.

Dit is maar een kleine greep uit de oplossingen die Dé Letselschadehulpdienst u kan bieden voor uw hulpvraag. Heeft u een andere hulpvraag dan bovenstaande casus, neem dan contact met met ons op zodat wij samen op zoek kunnen gaan naar de juiste invulling.