Sociale omgeving

Dé Letselschadehulpdienst kan voorzien in de volgende hulpbehoeften:

Kindondersteuning
Kinderen hebben aandacht en zorg nodig ook als belanghebbende niet in staat is deze aandacht en zorg aan de kinderen te bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzetten van een dagelijkse oppas, het vervoer naar school of het doen van activiteiten met de kinderen. Daarnaast kan Dé Letselschadehulpdienst zorgen voor een verlenging van de kraamzorg.

Zelfredzaamheid (klushulp)
Zodra iemand betrokken raakt bij een ongeval staat alles tijdelijk stil. Het zou zo kunnen zijn dat belanghebbende voor het ongeval begonnen was met kluswerkzaamheden in zijn of haar woning. Denk hierbij aan het opknappen van een hal, het vernieuwen van een dakgoot of het leggen van laminaat. Dé Letselschadehulpdienst kan een klushulp inschakelen die de klus uit handen neemt.

Hondenuitlaatservice
Dé Letselschadehulpdienst kan voor belanghebbenden met een hond die deze zelf niet meer kunnen uitlaten tijdelijk een uitlaatservice verzorgen. Tijdens een intakegesprek wordt er bepaald of de hond mee kan met een groepwandeling of dat er een privéronde gelopen dient te worden. Er kan een oplossing worden geregeld voor één keer per dag maar vaker is ook mogelijk.

Daarnaast probeert Dé Letselschadehulpdienst altijd mee te denken aan een passende oplossing op maat. We denken hierin out of the box. Voor het uitlaten van een hond kan er ook gedachten worden aan het huren van een scootmobiel. Op deze manier kan belanghebbende de hond op elk gewenst moment uitlaten en geeft dit belanghebbende een stuk vrijheid om bijvoorbeeld zelf een boodschap te doen.

WMO keukentafelgesprek
Op het moment dat een belanghebbende mogelijk in aanmerking komt voor ondersteuning vanuit de WMO dan kan Dé Letselschadehulpdienst ondersteuning bieden hij het aanvragen van een WMO-indicatie. De binnenhulpcoördinator legt contact met de gemeente voor het maken van een afspraak voor een keukentafelgesprek. Ook kan er worden aangeschoven bij het keukentafelgesprek ter begeleiding van belanghebbende.

Staat uw hulpvraag er niet bij? Bel ons gerust en wij kijken samen met u naar de mogelijkheden voor een passende oplossing. Dé Letselschadehulpdienst is gericht op maatwerk!